VRAAG NU EEN OFFERTE»
Facebook
 
     
hoogrendementsglasrenovatiespatwandenwanden & deurenbadkamerbalustrades, vloeren & trappeninterieurspiegels  
 

Enkele projecten...

 
 

Europees hoofdkwartier AGC

De nieuwe Europese hoofdzetel van AGC, wereldwijd de grootste glasfabrikant, moest een toonbeeld worden van de mogelijkheden die glas allemaal te bieden heeft. Glaswerken Vanheertum was dan ook trots toen het bedrijf, via hoofdaannemer Van Roey uit Rijkevorsel, werd uitverkozen om alle glastoepassingen in het interieur voor zijn rekening te nemen. We plaatsten hier 350 vierkante meter balustrades en glazen trapleuningen in extra klaar glas (Stratobel).

De 18 sanitairen werden bekleed met spiegels Mirox 3G en gelakt glas (Lacobel T Cool White). In het restaurant monteerden we schuifdeuren met zeefdruk volgens patronen van Alain Berteau.
In de burelen werden communication walls – dat is magnetisch gelakt glas waarop je kan schrijven zoals op een whiteboard en tegelijk magneten kan plaatsen – verlijmd op de muren. Technisch de grootste uitdaging waren de twee glazen liftkokers in extra klaar veiligheidsglas.

De werken werden uitgevoerd onder leiding van de gerenommeerde architect Phillippe Samyn & Partners en BEAI. Klik hier om een filmpje te bekijken van het project AGC-building.


 

Park Motors Turnhout

Bij de bouw van de nieuwe Park Motors-garage aan de Steenweg op Gierle in Turnhout stond Glaswerken Vanheertum in voor het interieurglaswerk, in totaal duizend vierkante meter gehard glas. De kantoren werden volledig in glas gemaakt, panelen tot plafondhoogte.

De technieken in het vals plafond werden verborgen achter folie. De trapleuningen en balustrades
zijn uitgevoerd in gelaagd gehard glas, enkel onderaan ingeklemd. Schuifdeuren tussen de toonzalen werden opgehangen aan Dorma Manet systemen. Bovendien plaatsten we 2 extra large glazen schuifdeuren van 3,5m hoog en 5,5m breed met behulp van Astec B400 wielen.